Italiaans design

Italiaans design

Zoekt u Italiaans design? Living Collection is agent/distributeur van designmeubelen en vertegenwoordigt de collecties van Bonaldo , MisuraEmme en Glas Italia in Nederland. Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf, met een jarenlange ervaring in de interieurbranche. Ons doel is een collectie meubelen aanbieden aan de interieur professionals, waarvan het hart sneller gaat kloppen. Meubelen die een trend doorstaan en bovendien: meubelen waar u blij van wordt. Internationaal design dat u ontroert en fascineert, groots en tot ieder detail is uitgedacht. Geproduceerd met aandacht voor mens en milieu in het mooie Italië. Als dit het soort meubel is wat u zoekt, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit: eetkamerstoelen, sofa's, fauteuils, eetkamertafels, bedden, salontafel, bijzettafels, dressoirs, sideboards, wand- en bergsystemen en linnenkasten. U kunt ons volledige aanbod bekijken op deze website en eventueel de catalogus van uw keuze downloaden.

Waarom nu juist Italiaans design?

Vanaf 1950 ging de moderne Italiaans vormgeving, wereldwijd een belangrijke rol spelen. Firma's zoals Flos (verlichting) Cassina (designmeubels) Artemide en Alessi (tafelgerei) speelde hierin een belangrijke rol.
Italië loopt steevast voorop als het gaat om het initiëren van nieuwe interieurtrends. Het vooruitstrevende Italiaanse design vind je terug in allerlei interieur producten. Het woordenboek biedt hierin taalkundig uitkomst: het zelfstandig naamwoord design staat voor industrieel ontwerp. In ons geval: het product meubelen.  Het begrip: Italiaans design - onderscheidt zich in dit geval door meubelen die veelal verfijnd, elegant, stijlvol en geraffineerd zijn, maar ook modern en creatief zijn. Dit design vertegenwoordigt de rijke historie van zijn oorsprong en slaat een brug tussen het heden, verleden en de toekomst.

Designers en architecten

Meer dan 25 verschillende Italiaanse- en internationale designers en/of architecten, hebben de afgelopen jaren hun invulling gegeven aan de collectie van Bonaldo, MisuraEmme en Glas Italia en gaven deze firma's een international gezicht. Met veel gevoel voor design en vooruitstrevendheid hebben zij niet alleen een vruchtbare samenwerking  met designers en architecten van wereldfaam opgebouwd, maar ook een aantal internationaal gewaardeerde designprijzen gewonnen zoals reddot design award, Good Design award.

Designers die een belangrijke stempel op de collectie van Bonaldo hebben gedrukt zijn o.a.
Karim Rashid : Poly, Poly XO, Dragonfly, Skoop en Skipping.
Gino Carollo   : AX, Amond, Rain, Greeny, Lias, Planet, April, May, June, Fun, Cubic e.v.a.
Bartoli design: Octa, Filly, Noa, Venere, Napi, Menú, Ketch, Filly too, Mille, Sol e.v.a.
Alain Gilles     : Structure, Big Table, Eddy, Gab, Assemblage e.v.a.
Mauro Lipparini : Peanut B. Slab Plus, Tip Toe, Prora, Truly, Heron, Cortina, Flute, Tratto e.v.a.


        Alain Gilles                        Bartoli Design                   Mauro Lipparini                Karim Rashid

Ontwerpers die MisuraEmme een internationaal gezicht hebben gegeven, zijn o.a.
M. Lipparini    : Crossing, Tao Day, Tao10, Kessler tafel, Kessler Vitrinekast, Argo, Gramercy e.v.a.
W. MaxMoser : WM1 en WM2
A. Roth             : Bar Trolley AR1
I. Gardella       : Elegie
W. Laubersheimer : Tensobookcase

Architecten die een internationale alure hebben gegeven aan de collectie van Glas Italia zijn o.a.
Piero Lissoni        : Kooh-I-Noor, Oscar, Steel, Post modern, Funghetti, Sturm und Drang, Magic Box e.v.a.
Patricia Urquiola : Crossing, Faint, Shimmer tafel, Shimmer spiegel en tafel Liquefy.
Philippe Starck    : Lady Hio en Boxinbox.
Lorenzo Arosio    : Atlantis.
Japer Morrison    : Mirror Mirror.
Jean-Marie Massaud : Alister, Alice, Don Gerrit, Illusion, Diva, Fiction, Haiku, Don Cavalleto e.v.a.


         Piero Lissoni                    Patricia Urquiola              Philippe Starck                  Gino Carollo

Salone del Mobile Milano  | Meubelbeurs Milaan 2017

Salone del Mobile Milano staat in Nederland beter bekend als de meubelbeurs in Milaan. De meubelbeurs in Milaan wordt beschouwd als dé belangrijkste meubelbeurs ter wereld, waar alle gerenommeerde designmerken zijn nieuwste trends tonen. MisuraEmme is in 1939 mede initiatiefnemer / grondlegger geweest van deze belangrijke meubelbeurs in Milaan en is hiermee één van de oudste Italiaanse exposanten, die het Italiaans design met passie vertegenwoordigt op de meubelbeurs in Milaan.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws?

Volg dan ook onze
Facebook pagina.

Op zoek naar Italiaans interieur design?

Met onze merken richten wij ons op de interieur professionals zoals; interieurarchitect, interieurontwerper, binnenhuisarchitect alsmede project- en woninginrichters, die onze passie en enthousiasme voor 
Italiaans design delen.

Wij staan u graag persoonlijk te woord via +31 (0)6 - 20 03 15 06 of kunt u een bericht sturen via ons contactformulier.

Ga naar contact

Living Collection

Agent / distributeur van designmeubelen

Living Collection ondersteunt en denkt mee met interieurarchitecten / projectinrichters bij het realiseren van projecten.

Voor advies en aankoop van onze producten verwijzen wij consumenten door naar de dealer / designwinkel in de regio.
 

Meest recente berichten

Nieuw in onze collectie: Glas Italia!

Met gepaste trots zijn wij vanaf 01 mei 2017 de agent voor Glas Italia in Nederland. Glas Italia is een ware kunstenaar op het gebied van glasproducten. Zo hebben o.a. Piero Lissoni, Patricia Urquiola, Jean-Marie Massaud en Philippe Starck meegewerkt aan deze fantastische collectie, waar wij actief mee aan de slag gaan!

MisuraEmme op meubelbeurs Milaan 2017

De Salone del Mobile 2017 werd druk bezocht, alsmede de nieuwe stand van MisuraEmme, die groter was dan voorgaande jaren. Zoals we inmiddels gewend zijn, had MisuraEmme weer een sfeervolle stand waar de sterke persoonlijkheid en elegantie op een stijlvolle wijze werd gecombineerd.

Bonaldo op meubelbeurs Milaan 2017

De stand van Bonaldo tijdens de Salone del Mobile 2017 werd dit jaar druk bezocht door vele bezoekers uit verschillende landen. Ook uit Nederland hebben wij vele bezoekers mogen verwelkomen. Onze hartelijke dank hiervoor! De stand was dit jaar groter en sfeervoller dan voorgaande jaren. Een sterk punt is, dat Bonaldo jaarlijks veel investeert in nieuwe modellen waarbij de lopende modellen verder zijn uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en materialen.

die-Collection op meubelbeurs Keulen 2017

Graag brengen wij u op de hoogte van het nieuws en de collectie ontwikkelingen van Franz Fertig en Bacher Tische, zoals gepresenteerd op de IMM Cologne van 16-22 januari 2017.

Bonaldo advertentie campagne 2016

Bonaldo producten spelen de hoofdrol in deze campagne, samen met de "Pirelli Toren" in Milaan. De photo shoot werd gemaakt op de bovenste verdieping van dit gebouw, met de skyline van Milaan op de achtergrond.